Boek ons

Wil je jouw feest dat tikkeltje specialer maken met een piper of volledige band? We verzorgen graag alle events!

Meer info

Zie ons live

Hoor en zie je ons graag eens spelen? Neem een kijkje tussen onze geplande optredens

Meer info

Speel mee

Wil je graag doedelzak of drum leren spelen, iedereen is steeds welkom!

Meer info

Uitgelicht

Radio 2 inteview

WARME WENSEN 🎄✨

We wensen iedereen een goed eindejaar, en een fantastisch begin van 2024. Ons goede voornemen? Veel repeteren! 😉

Toekomstige evenementen

Op deze evenementen zetten we binnenkort ons beste muzikale beentje voor en zorgen we voor de sfeer en gezelligheid. Hopelijk zien we jullie daar ook!

FMPB

Wanneer je in de Vlaamse streek (maar ook ver daarbuiten) toevallig de Schotse pipes en drums hoort luiden, dan is de kans groot dat dit de noten zijn van de Flanders Memorial Pipe Band, die je aan het oorlogsverleden doen terugdenken. Je kan ons spotten tijdens meeslepende herdenkingen op bijvoorbeeld de talrijke British cemeteries, maar ook in de feestelijke straten laten we graag onze tunes weerklinken. Je herkent ons aan onze blauwe tartan, het logo met eenhoorn en het Keltisch kruis op onze crest.

Ontstaan

Onze geweldig gegroeide pipeband begon ooit heel klein. Ze is oorspronkelijk ontstaan door een muzikale ontmoeting tussen Jean-Pierre Vermeulen met de Schotse Kintyre School Pipe Band tijdens een reis naar Schotland. Meteen gekriebeld en gefascineerd door de Schotse muziek, maakte hij zijn droom waar. In oktober 2006 werd een nieuwe pipeband boven de doopvont gehouden, genaamd (je raadt het nooit) Flanders Memorial Pipe Band.


Jean-Pierre contacteerde enkele geïnteresseerden aan wie hij de beginselen (eerste noten) van de doedelzakmuziek leerde. Snel groeide de groep uit tot een 10-tal leden. In 2010 telde de FMPB al zo'n 25 leden, die elk op hun eigen tempo de techniek, tunes of scores leerden.

Begin 2014 ontmoeten de Flanders Memorial Pipe Band en de RBLS Passchendaele 1917 Pipes and Drums elkaar en besluiten ze samen verder te stappen in hun missie om mensen te blijven groeperen die zich aangetrokken voelen tot de Schotse cultuur en meer in het bijzonder de Schotse muziek en folklore. Beide bands zijn op verschillende vlakken complementair en kunnen door de hechtere samenwerking grote stappen voorwaarts zetten.


Enkele jaren later zijn we stuk voor stuk trots op onze 40-tal (grote én kleine) leden. Samen hopen we nog vele mensen leerplezier, speelplezier en luisterplezier te kunnen bezorgen. We marcheren alvast enthousiast verder en zijn benieuwd naar wat de toekomst in petto heeft.

history

Met dank aan