Lessen

Ben je altijd al geboeid geweest door doedelzak, snare of tenor drum of heb je zin in een nieuwe hobby omringd door een toffe bende? Lijkt het je vooral heel boeiend een Schots instrument zelf te kunnen bespelen? Dan ben je zeker welkom tijdens onze lessen.

Ook is het interessant te weten dat je geen notenkennis moet hebben om lessen te kunnen volgen. Alles wordt geleidelijk aan aangeleerd. De eerste maanden zijn proefmaanden en dus gratis. Daarna beslis je zelf of je de smaak te pakken hebt en al dan niet graag verder speelt, en word je lid van onze vereniging. Als lid betaal je een beperkt lidgeld en ben je steeds meer dan welkom op onze repetities, optredens en activiteiten.

bagpipe

Doedelzak

De Schotse doedelzak zoals wij ?m nu kennen was meer dan 500 jaar geleden oorspronkelijk bedoeld voor het slagveld. Wij laten het niet zo ver komen en bespelen ze enkel nog voor de muzikaliteit. Er wordt eerst geoefend op een chanter (soort blokfluit). Daarna oefen je de technische kant en fysieke uithouding ook op jouw doedelzak zelf.

snare drum

Snare drum

De muzikale slagen van de Schotse snaredrums begeleiden de doedelzakken. Dankzij de snares onder het boven- en ondervel van de drum krijg je de specifieke crispy klank van onze snaredrum. De techniek en scores worden eerst geoefend op een stillere drumpad, daarna pas op echte drums.

midsection

Midsectie

De warme klank van de tenor drum in combinatie met allerhande handbewegingen zijn niet alleen heel boeiend om te zien, maar begeleiden ook nog eens de volledige band. De bass drum geeft als onmisbare sleutelfiguur de maat aan.

Waar en wanneer

Meestal gaan onze lessen door op deze locaties maar naargelang de beschikbaarheid van elk lokaal kan dit wel eens veranderen. Zeker zijn? Contacteer ons gerust!

Maandag 19u30 - 21u30

OC 't Zonnerad

Tresoriersstraat 6
8980 Zonnebeke

Zaterdag 10u - 12u

De Speelveugel

Doornstraat 27
8970 Poperinge